Založ si blog

Tajný sen športového fanúšika: Keď je na všetko, možno by sa aj deťom podmienky na športovanie dali spraviť.

Dávno som nič nenapísal, ale posledné výkriky politikov mi nedajú nereagovať.

Začalo to Igorovou víziou, aby si deti plnili sny, väčšou podporou krúžkov. Budem písať o tých športových, inšpirovalo ma k tomu to, že zrazu je na všetko. Miliarda tam, pol miliardy sem atď.

Jeden pán poslanec nám raz do klubu poslal „neodolateľnú“ ponuku na trénovanie našich detí, že príde za 100 eur na hodinu trénovať naše deti, ale minimálne na päť hodín a nad 50km chcel tuším aj cestovné. Tak rozmýšľam ako by sa mohol takto kvalitný odborník (aspoň kvalitne pýtajúci tréner, aj keď cena sa nerovná automaticky kvalite, čo je asi aj tento prípad, lebo kvalita sa predáva sama a navyše nepoznám žiadneho jeho zverenca z TV 😊) realizovať v našej spoločnosti. Mohli by sme mu vytvoriť podmienky, aby mohol trénovať budúce hviezdy. To by znamenalo aj podmienky pre naše deti. Áno treba podporiť aj bežné krúžky a malé kluby, ale treba vytvoriť podmienky aj pre podporu tých, čo prerastú tieto krúžky a kluby na dedinách, mestečkách a mestách a vytvoriť im adekvátne podmienky. Hlavne kvalitný systém dotovaný štátom, aby nebolo politikom trápne tlieskať, napríklad Petre Vlhovej v cieli slalomu v Záhrebe, keď vieme, ako to mali jej rodičia ťažké, keď ešte nebola Peťa hviezda.

Slovensko máme rozdelené na osem krajov, v týchto ôsmych krajských mestách by mohlo vyrásť osem športových centier(spádovych pre celý región), dajme tomu, že pod záštitou toho ministerstva čo má na konci názvu napísané, že šport(šport je celkovo na konci a asi aj v koncoch). V spolupráci s danými mestami, národnými športovími zväzmi a možno aj profesionálnymi klubmi v daných mestách, vybudovať komplex športovísk pre rôzne športy, kde by malo každé odvetvie to svoje, čo potrebuje plus spoločný servis pre všetky odvetvia (športový lekár, fizioterapeut, kondičný tréner, ubytovanie, stravovanie, odborník na sebavedomie atď). Okrem Bratislavy a Košíc by mohla v ostatných mestách vyrásť aj športová multifunkčná hala(u mňa multifunkčná znamená aj hokej 4,5,6,7 tisicová, podľa mesta). Neni som moc zástanca aby sa každý hral na svojom piesočku, lebo takto už máme len v Bratislave štadión O. Nepelu, národné tenisové centrum, možno národné basketbalové centrum, Košice majú Steel arénu, skoro, chvála bohu skoro ďalšie národné tenisové centrum a ostatné mestá pekne povedané 💩. Podľa mňa v Bratislave a Košiciach by stačila, alebo stačí jedna multifunkčná hala, ktorú by využívali všetci, tým myslím všetky kluby daného mesta, regiónu a aj reprezentácie všetkých športov, plus tréningový komplex o ktorom tu píšem. Možno by si aj kultúra prišla v tých multifunkčnych halách na svoje, ale to som už písal dávnejšie.

Áno vyzerá to nereálne, ale v niektorých mestách, už nejaké tie zárodky sú, takže by sa neišlo úplne od nuly a dal by sa do toho zabudovať aj rozbehnutý hokejový projekt. Akurát jeden z problémov vidím v tom, že niekde niečo vybudoval súkromnik, ktorý má v daných zväzoch silné postavenie, takže neviem či by mu išiel daný zväz robiť lacnú a kvalitnú konkurenciu a ďaľší veľký problém financovanie, aj keď koronakríza ukázala, že je na všetko. Hlavne všetko ide, keď sa chce.

Ak to niekto prečíta až sem a pochopí pointu, tak to môže zdieľať, možno si to nejaký populista zoberie za svoje. Ďakujem

 

Tajný sen športového fanúšika: Ďalšia katastrofa v slovenskom športe

08.12.2020

Na začiatku článku chcem napísať, že viem aká je situácia na Slovensku, ale keďže sa buduje aj v tejto ťažkej dobe, tak mi nedá nereagovať. V Banskej Bystrici získali ďalší rok navyše na prípravu „veľkého“ športového sviatku. Takže získali čas na to aby mohli niečo pekné vybudovať. Namiesto toho idú opäť vrážať peniaze do starej stodoly, ktorá [...]

Tajný sen športového fanúšika: futbalový pohár V4

02.04.2020

Dnes by som sa chcel venovať futbalu. Vďaka posledným rokom je to šport s najlepšie vybudovanou infraštruktúrou na slovensku, v porovnaní s inými športmi parádnou. Ako by sa dali lepšie využiť tie pekné nové aj staršie štadióny v Bratislave, Trnave, Dunajskej Strede, Žiline, Nitre, Ružomberoku, Senici dúfam že čoskoro v Trenčíne a v Košiciach( tam až keď postúpia do [...]

Tajný sen športového fanúšika: podpora klubu nákupom základných potravín a potrieb ♥️🖤

25.03.2020

Túto myšlienku mám už dávnejšie. Teraz ju oprášim kvôli ťažkým časom v športe. Možno sa jej niekto chytí, najlepšie p. Drobný a p. Citrón 😊. Príklad dám opäť na hokeji a ich reklamnému partnerovi K-Land, ale určite sa to dá aplikovať pri všetkých športoch a reťazcoch. Dôležité je mať dobrú fanúšikovskú základňu. Princíp spočíva v tom, že vyberieme [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11344x
Priemerná čítanosť článkov: 2269x

Autor blogu

Kategórie