Založ si blog

Tajný sen športového fanúšika: Ďalšia katastrofa v slovenskom športe

Na začiatku článku chcem napísať, že viem aká je situácia na Slovensku, ale keďže sa buduje aj v tejto ťažkej dobe, tak mi nedá nereagovať.

V Banskej Bystrici získali ďalší rok navyše na prípravu „veľkého“ športového sviatku. Takže získali čas na to aby mohli niečo pekné vybudovať. Namiesto toho idú opäť vrážať peniaze do starej stodoly, ktorá slúži od roku 1966! Asi je problém len tak zbúrať tento starý štadión (niekde som sa dočítal, že to je technická pamiatka), ale v tom prípade by sa napríklad dal použiť ako parkovací dom pre novú halu.

Dávnejšie som sa dočítal o projekte multifunkčnej haly pre 4000 divákov (neskôr to skresali na 3000). Multifunkčnej, ale bez možnosti hrať v nej hokej. Tak neviem, aká je to potom multifunkčná hala. V tom prípade už jednu multifunkčnú halu s menšou kapacitou v Banskej Bystrici majú, na štiavničkách, ktorá kapacitne postačuje pre kluby, ktoré v meste hrávajú. A na tréningový proces detí stačilo vybudovať telocvične nie halu pre 3-4 tisíc ľudí, lebo aj to bol argument na výstavbu. Ale poďme k veci. Keď som si prečítal o tej zamýšľanej multifunkčnej hale, tak som dúfal, že niekoho napadne navrhnúť hraciu plochu predĺžiť o 10 metrov, kvôli hokeju. Aby barani získali dôstojný stánok a Slovensko ďalšiu možnosť pre reprezentácie všetkých halových športov. Nestane sa, ide sa zas vrážať do starého štadiónu.

V Košiciach sa mala kvôli tomuto podujatiu stavať hala pre 5000 divákov s otváracou strechou pre tenistov plus tréningové centrum. Prečo sa aj tá dotácia pre tenistov o ktorej sa písalo nepresunula do Banskej Bystrice? Prečo sa aspoň raz všetky zväzy nedohodnú na jednom spoločnom projekte, ktorý by pomohol mať Slovensku ďalšiu peknú halu v inom meste, ako v Bratislave a Košiciach? Doteraz nechápem načo by bola Košiciam ďalšia hala, keď majú Steel arénu v ktorej sa mimochodom hral aj tenis (FED cup Slovensko – Srbsko, pre mňa nezabudnuteľný zápas Cibulková – Jankovičová). Či sa potrebuje každý zväz hrať na svojom piesočku? Podľa mňa tu píšem o multifunkčnej hale v ktorej môžu hrať všetci, aj keby patrila mestu Banská Bystrica. Nezabúdajme aj na kultúrne podujatia, ktoré sa v takej hale môžu organizovať.

Páni politici a pani političky nedá sa vytvoriť fond na vybudovanie kultúrno-športovej infraštruktúry v krajských mestách z fondu obnovy? Áno, je treba aj inde budovať, ale na to môžu byť zas iné fondy. Máme rok 2020, tak sa tak aj správajme a nevrážajme do niečoho, čo malo byť už dávno zbúrané.

Tajný sen športového fanúšika: Keď je na všetko, možno by sa aj deťom podmienky na športovanie dali spraviť.

29.11.2021

Dávno som nič nenapísal, ale posledné výkriky politikov mi nedajú nereagovať. Začalo to Igorovou víziou, aby si deti plnili sny, väčšou podporou krúžkov. Budem písať o tých športových, inšpirovalo ma k tomu to, že zrazu je na všetko. Miliarda tam, pol miliardy sem atď. Jeden pán poslanec nám raz do klubu poslal „neodolateľnú“ ponuku na trénovanie našich [...]

Tajný sen športového fanúšika: futbalový pohár V4

02.04.2020

Dnes by som sa chcel venovať futbalu. Vďaka posledným rokom je to šport s najlepšie vybudovanou infraštruktúrou na slovensku, v porovnaní s inými športmi parádnou. Ako by sa dali lepšie využiť tie pekné nové aj staršie štadióny v Bratislave, Trnave, Dunajskej Strede, Žiline, Nitre, Ružomberoku, Senici dúfam že čoskoro v Trenčíne a v Košiciach( tam až keď postúpia do [...]

Tajný sen športového fanúšika: podpora klubu nákupom základných potravín a potrieb ♥️🖤

25.03.2020

Túto myšlienku mám už dávnejšie. Teraz ju oprášim kvôli ťažkým časom v športe. Možno sa jej niekto chytí, najlepšie p. Drobný a p. Citrón 😊. Príklad dám opäť na hokeji a ich reklamnému partnerovi K-Land, ale určite sa to dá aplikovať pri všetkých športoch a reťazcoch. Dôležité je mať dobrú fanúšikovskú základňu. Princíp spočíva v tom, že vyberieme [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11338x
Priemerná čítanosť článkov: 2268x

Autor blogu

Kategórie